Digitaal besturen met BCT

Bestuurders bij een gemeente hebben een grote impact op de directe leefomgeving van burgers. Een bestuurder staat optimaal in zijn kracht als hij over de juiste en kritische informatie beschikt zodat hij op elk moment gevraagd en ongevraagd besluiten kan nemen en daarover verantwoording kan afleggen. Daarmee geeft hij betekenis aan de visie en doelstellingen van de gemeente. Het is hierbij essentieel dat het bestuurlijke processen van de gemeente op een transparante, efficiënte en kwalitatief goede manier verloopt.

Ging gemeente Veere u niet voor?
Gemeente Veere digitaliseerde haar gehele bestuurlijke organisatie door over de fysieke grenzen van het dualisme heen te kijken en de digitalisering van college en raad als één uitdaging te beschouwen. Optimale digitale samenwerking tussen het college van B&W, de griffier en de ambtelijke organisatie is het uitgangspunt. Bekijk de onderstaande video

Verantwoording afleggen over het gevoerde beleid
Structuur en transparantie binnen bestuurlijke processen heeft veel aandacht nodig omdat het één van de meest kritische bedrijfsprocessen is. Het stelt uw organisatie in staat zich tijdig en volledig te verantwoorden over het gevoerde beleid, de afwegingen die zijn genomen op basis van de informatie die beschikbaar was en de besluiten die daarmee samenhangen. Een complete informatievoorziening én een vlotte en transparante voortgang zijn hierbij een absolute ‘must’. Maar een complete informatievoorziening is tegenwoordig een uitdaging.

Te veel informatie!
Uw organisatie ontvangt, produceert en verwerkt ieder jaar steeds meer informatie. Ook de informatie bronnen zijn meer divers. Grip krijgen op informatie wordt steeds moeilijker. Door deze ontwikkelingen wordt solide informatiemanagement steeds belangrijker. Het digitaliseren van uw bestuurlijke processen draagt bij aan een complete informatievoorziening.

Maar wat is het ideale groeipad om optimaal te kunnen besturen? Alleen met gerichte informatie in de juiste context kunnen bestuurders de beste beslissingen nemen. BCT helpt u hierbij en laat u het maximale uit uw informatie halen. Dit doen we met onze oplossingen binnen Corsa (Corsa Bestuurlijke Besluitvorming, Corsa Bestuurlijke Opvolging en MyMeeting).

Over BCT

In de afgelopen 30 jaar hebben wij ruim 800 organisaties geholpen met het realiseren van hun ambities op het gebied van informatiemanagement. Dit betekent dat er dagelijks meer dan 150.000 eindgebruikers werken met onze software. We begeleiden onze klanten in diverse branches zoals waterschappen, drinkwaterbedrijven, (gemeentelijke) overheid, onderwijs, zorg en woningcorporaties in die transitie naar digitalisering.

BCT en LBD 2019
De afgelopen 4 jaar heeft BCT samen met respectievelijk de gemeente Sittard-Geleen, gemeenten Bergen & Weeze, gemeente Leudal en gemeente op een prettige manier een bijdrage mogen leveren aan de organisatie van de Limburgse Bestuurdersdag. Ook dit jaar organiseert BCT samen met gemeente Eijsden-Margraten en de Vereniging van Limburgse gemeenten dit bijzonder event.

BCT gelooft dat kritische informatie proactief beschikbaar moet zijn voor bestuurders, zodat zij optimaal in hun kracht kunnen staan. Wij faciliteren de gemeente Leudal dan ook in het stukje informatiemanagement rondom LBD 2019 door o.a. de creatie van deze website, digital ticketing en overige digitale communicatie.

Contact opnemen?
Stuur dan een e-mailtje: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of ga naar www.bctsoftware.com

 

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken .