Cittaslow gemeente Eijsden-Margraten heet u welkom!

Eijsden-Margraten is sinds 2016 een internationaal erkende ‘Cittaslow-gemeente’. Voor ons staat dat keurmerk voor kwaliteit van leven. En dat is wat onze gemeente typeert. Cittaslow gaat van oorsprong over kwaliteit van voedsel - slow food, maar is veel meer dan dat.

Als gemeente en gemeenschap willen we dat het leven centraal straat. Niet de economie, systemen of bureaucratie. Een samenleving die draait om verbinding, tussen mensen onderling, maar ook tussen mens - natuur en mens - dier. In dat kader maakt u ook kennis met Ignace Schops, aanjager van het Nationaal Park Hoge Kempen. Hij kan als geen ander uitleggen hoe we het landschap in bruikleen hebben, koesteren en kunnen doorgeven aan de volgende generatie.

Ik wens u, mede namens Annemarie Penn-te Strake, van harte welkom in Eijsden-Margraten. We hebben dertien kleinschalige inspiratietochten georganiseerd, waarin de Cittaslow-filosofie te zien is in het dagelijks leven. Zo puur mogelijk en zonder opsmuk. Ik nodig u graag uit om te proeven waar onze gemeente voor staat en gaat.

 

Dieudonné Akkermans
Burgemeester Eijsden-Margraten

Annemarie Penn-te Strake
Voorzitter VLG

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken .